Veilig online daten voor ouderen

Senioren zijn steeds vaker online te vinden. Naast het gangbare internet gebruik, gaan ook ouderen online op zoek naar een nieuwe liefde. Logisch. Het is makkelijk, handig en snel. Maar net als in het dagelijkse leven zijn ouderen online kwetsbaarder dan jongeren. Dat zou niemand echter tegen moeten houden om online op zoek te gaan naar een nieuwe liefde of vriendschappen. Ook 50-plussers kunnen veilig online daten, als ze maar weten waar ze op moeten letten.

Gevaren met online dating voor 50-plussers

Online vind je verschillende soorten gevaren. Soms gaat het om problemen met betalingen of zit je opeens vast aan langdurige en prijzige abonnementen. Het is dan ook belangrijk dat je altijd kiest voor een website waar het helder is wat je betaalt of waar je mee akkoord gaat. Lees in ieder geval de Algemene Voorwaarden en de Privacy Policy, die iedere website verplicht is te hebben, goed door voor je ergens mee akkoord gaat.

Naast malafide betalingsmethodes en dubieuze afschrijvingen dien je ook nog alert te zijn op onwelwillende lieden. Oplichters, fakers en nep profielen van de dating website zelf.

Oplichters op datingsites

Het vervelendste zijn de oplichters. Zij brengen de meeste schade toe. Vaak zowel emotioneel als financieel. Vaak zijn het mensen, in binnen- en buitenland, die werken voor een criminele organisatie. Deze organisaties maken online profielen aan op datingsites en gaan op zoek naar mensen die zij geld afhandig proberen te maken.

Ze doen zich voor als iemand anders door middel van een nep profiel. Vervolgens doen ze er alles aan om jou hart te winnen. Ze zullen heel snel affectie tonen en dieper op de relatie ingaan. Wanneer zij denken een band met jou opgebouwd te hebben en jouw hart te hebben gewonnen, wordt er alles aan gedaan om jou geld afhandig te maken.

Meestal komen ze op de proppen met zielige verhalen. Vaak gaat het over naasten of henzelf. En altijd gaat het om financiële problemen. Ze hebben geld nodig voor schulden, ziektekosten of andere onoverkomelijke en diep trieste situaties. Om jou te kunnen ontmoeten, hebben ze vervolgens wel jouw hulp nodig om deze vervelende situaties op te lossen. Het zijn immers deze problemen die er voor zorgen dat zij jou niet kunnen bezoeken. Allemaal onzin natuurlijk. Of je nu geld stuurt of niet, een ontmoeting zal niet plaatsvinden.

Online dating is leuk, spannend en handig. Veel mensen doen hier nieuwe vriendschappen op of vinden de liefde van hun leven. Blijf echter wel voorzichtig.