Wat stuur je in je eerste bericht?

Het eerste bericht dat je aan iemand stuurt, is meteen ook het moeilijkste om te schrijven. Daarna komt er een gesprek op gang en kost het meestal weinig moeite meer. Maar dat eerste berichtje bepaalt of de ander met jou wilt communiceren. En met de hoeveelheid online daters die waarschijnlijk ook allemaal een berichtje naar dat leuke profiel sturen, is het wel zaak dat jij boven het maaiveld uitsteekt.

Lees het profiel goed door

Om te beginnen wil je dus geen standaard berichtje sturen. Sommige mensen doen dit, maar een oplettende lezer heeft dit zo door. Begin dus met het doorlezen van het profiel van de ander. Wat staat daar precies in? Roept het vragen bij jou op? Kun je er een compliment over maken? En dan niet over de foto's, maar over bijvoorbeeld iemands hobby of karakter. Zit er humor in?

Pakkende openingszin of niet?

Wanneer je niet heel erg goed bent in het verzinnen van openingszinnen is het slim om dit gewoon achterwege te laten. Je denkt misschien dat je gevat moet beginnen, maar niets is minder waar. Een simpele 'hallo' kan wonderen doen. Mits je het daar niet bij laat natuurlijk.

Geen lang bericht

Probeer het eerste bericht kort te houden. Het heeft helemaal geen zin om een ellenlange brief te sturen. Je wilt eerst eens weten of de interesse wederzijds is. De meeste mensen willen snel weten of ze jou ook leuk vinden en een lang bericht kan dan verwarrend werken en een overload aan informatie zijn.

Wat zet je in het eerste bericht?

Naast een groet en de vraag hoe het met de ander gaat, zet je er dus een vraag of compliment in op iets uit het profiel van de ander. Hiermee toon je dat je serieus bent en oprecht interesse hebt. Daarnaast kun je kort iets over jezelf vertellen. Gebruik hiervoor informatie die _niet _in jouw profiel staat. Zorg er voor dat je altijd nog een vraag stelt, hierdoor heeft de ander zeker een reden om iets terug te sturen. Je kunt bijvoorbeeld vragen wat de ander op 50Liefde heeft gebracht.

Wat zet je niet in het eerste bericht?

Zet nooit iets negatiefs in het eerste bericht. Ongeacht wat dat ook is. Niet over jezelf en ook niet over de ander of de website. Mensen zijn online op zoek naar een leuke tijd en leuke mensen en negativiteit dient dan ook vermeden te worden. Anders klikken ze gegarandeerd weg en is de kans klein dat ze even een kijkje op jouw profiel nemen.

Maak nooit seksuele toespelingen of grapjes. Dit komt plat en ongeïnteresseerd over, zelfs als het niet zo bedoeld is.

Vertel niet meteen je hele levensverhaal. Wanneer jullie beiden interesse in elkaar hebben, dan komt dit later vast wel.

Zet geen eisenlijst neer. Natuurlijk zijn bepaalde zaken voor jou belangrijk. Misschien zoek jij alleen maar een lat-relatie en het is logisch dat je dit dan kenbaar wilt maken, maar dat kan ook in een derde berichtje.

Probeer hoe dan ook wat van jezelf te laten doorschemeren in het eerste bericht. Ben je erg grappig, dan is humor leuk om te lezen en daar zul je ook de aandacht mee trekken. Doe je in ieder geval nooit anders voor dan je bent en hou het vrolijk en positief. Door een beetje meer na te denken over het eerste berichtje wat je stuurt, is de kans veel groter dat je ook een antwoord terug krijgt. Zelfs als de ander misschien geen interesse is. Je zult dan snel een leuke berichtenwisseling krijgen met misschien wel de nieuwe liefde van je leven.