Senioren steeds vaker op datingsites

Steeds meer senioren vinden hun nieuwe liefde of leuke vriendschappen op online datingsites. Je hoeft er de deur niet voor uit en opdoffen is ook niet nodig. Voordelen zijn er genoeg te vinden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 50-plus dating zo populair is.

Overal en altijd op zoek naar een date

Je kunt overal en altijd inloggen op de website en contact leggen met andere ouderen. Je hoeft er de deur niet voor uit en als je eens in een andere buurt bent, kun je daar ook even rondkijken.

Veel mensen zijn op zoek naar een date met een 50-plusser, maar dat is niet altijd voor liefde, op 50Liefde.be zijn ook al vele vriendschappen ontstaan. Samen leuke uitstapjes ondernemen of gezellige gesprekjes voeren. En daar kunnen dan ook weer nieuwe liefdes uit ontstaan.

Hoe werkt online dating voor senioren?

Meld je aan op 50Liefde.be en maak een profiel aan. Dit is de eerste indruk die je afgeeft aan andere leden. Steek er dus een beetje tijd en aandacht in. Goede positieve foto's waarop je van meerdere kanten te zien bent, werken altijd goed.

Het kan zijn dat je niet herkenbaar online wilt staan, dus dan kun je er ook voor kiezen om een onherkenbare foto of een compleet andere afbeelding te plaatsen. Kies wel altijd iets waar jij je ook in kunt vinden of waar jij jezelf in herkent. Uit onderzoek is gebleken dat profielen met een afbeelding vaker bekeken worden dan profielen met alleen maar tekst.

Omschrijf jezelf in de profieltekst en geef ook aan waar je naar op zoek bent en wat je te bieden hebt. De kans dat dan iemand reageert die zich daar in kan vinden is natuurlijk meteen groter. Jij kunt zo zelf ook naar andere profielen kijken en daarop reageren.

**Veilig en discreet online daten **

Zet nooit teveel persoonlijke informatie in je profiel en geef in privé gesprekken ook geen privé gegevens door. 50Liefde.be is te bereiken via een beveiligde (https://) verbinding en alle profielen worden met de hand gecontroleerd.

De dating site hanteert uitgebreide procedures om onwelwillende lieden te weren en houdt zich aan de wet Bescherming Persoonsgegevens. Daarbuiten is het aan jou om te zorgen dat de ander geen persoonlijke informatie van jou krijgt. Wanneer jij last hebt van iemand die niet blijkt te zijn wie hij of zij zegt dat diegene is, dan kun je hier melding van maken bij het beheer.

Er is ook een blog met allerhande tips en advies. Niet alleen word je geholpen met het vinden van online contacten en misschien zelfs jouw nieuwe liefde, maar je wordt ook attent gemaakt op de eventuele gevaren.

Online dating is juist bij senioren populair omdat het voorziet in een gemakkelijke manier om nieuwe mensen te leren kennen, met de bijbehorende spanning van een mogelijke nieuwe liefde. Meld je aan op 50Liefde.be!