Kies de juiste profielfoto

Het eerste dat andere leden op 50Liefde van jou zien is jouw profielfoto. Deze bepaalt of iemand verder klikt naar jouw profiel of verder kijkt naar andere leden. De profielfoto is dus erg belangrijk. Hoe kies je een goede profielfoto?

Een herkenbare profielfoto of niet?

Het is onnodig te zeggen dat duidelijke profielfoto's de meeste indruk maken. Andere leden zien graag met wie ze nou te maken hebben. Niet iedereen wilt echter herkenbaar op een online dating site staan. Je kunt immers discreet en anoniem gebruik maken van het platform en op die manier voorkomen dat bekenden of familie jou herkennen.

Je kunt er dus voor kiezen om je profielfoto onherkenbaar te maken om vervolgens in een persoonlijk gesprek de originele foto te tonen. Je bepaalt dan zelf wanneer en of je jouw identiteit prijs geeft.

Wil je echt geen foto van jezelf gebruiken? Kies dan evengoed voor een afbeelding. Neem iets waar jij je mee verbonden voelt. Denk dan bijvoorbeeld aan iets wat met jouw hobby te maken heeft.

Waar voldoet een goede profielfoto aan?

Een goede profielfoto is duidelijk en scherp. Je staat er op vanaf je middel, met je gezicht en het liefste een brede glimlach. Positieve foto's krijgen altijd meer reacties. Zorg ook dat je alleen op de foto staat. Zet geen zonnebril op. Vermijd foto's met huisdieren. Dure auto's, foto's van eten en meer van dien onzin worden meestal ook niet gewaardeerd door andere leden.

Neem ook geen te kleine foto of een foto waar jij ergens in de verte op staat. Je vindt het zelf ook prettig als je meteen ziet met wie jij te maken heb. Het heeft echter ook geen nut om meteen de andere kant op te gaan. Al te sexy foto's worden meestal niet gewaardeerd. Die kun je misschien beter bewaren voor de prive collectie of een later tijdstip.

Andere foto's op je dating profiel

Laat ook foto's vanuit andere hoeken en in verschillende situaties zien. Je zult merken dat hoe meer kanten jij van jezelf laat zien, des te meer reacties je ook ontvangt. Het is voor andere leden heel prettig om een brede indruk te krijgen van wie dat jij bent.

Sta je met andere mensen op de foto? Maak deze dan onherkenbaar of knip ze er af met een bewerkingsprogramma. Zorg dat jij in het middelpunt staat op de foto's en dat er niet te veel afleiding op de achtergrond is. Het dient de andere leden ook duidelijk te zijn wie jij bent op de foto's.

Je profielfoto en andere foto's zijn erg belangrijk op een dating site. Je zult merken dat je zonder afbeelding nagenoeg geen reacties krijgt. Meld je aan en ontdek of jij ook de beste foto kunt kiezen voor de meeste reacties waarmee jij na deze tips zeker erg succesvol zult zijn.