Daten met een leeftijdsverschil?

Dankzij online dating kom je veel sneller in contact met mensen die je normaal gezien niet zo snel zou aanspreken. Als 50-plusser zul je ontdekken dat veel jongeren fantaseren over een afspraakje met een ouder persoon. Is het een probleem om af te spreken met iemand die jonger is?

Online dating

Wanneer jij je aanmeldt op online dating sites zul je erachter komen dat je van allerhande mensen berichtjes ontvangt. Ook van mensen met wie het leeftijdsverschil groot is. Het is toch de moeite waard om te kijken of het klikt tussen jullie. Wat zijn de problemen als je date met iemand die veel ouder of jonger is dan jij?

Voordelen leeftijdsverschil

Een veel gehoord voordeel van daten met iemand die veel ouder of jonger is dan jij is dat het een combinatie is van jongere schoonheid en oudere wijsheid. Vooral Plato was hier een voorstander van. Als jongere breng je joie de vivre in de ander zijn of haar bestaan en omgekeerd brengt een ouder iemand rust en wijsheid in je leven.

Nadelen leeftijdsverschil

Er zitten echter ook nadelen aan daten met iemand met wie het leeftijdsverschil groot is. Zo heb je verschillende interesses, is je kijk op het leven anders en heb je soms moeite om elkaar bij te houden. Dit zijn vooral zaken die op de langere termijn kunnen gaan storen. Daarom zijn er ook 50-plus dating sites zoals 50Liefde.be om juist de mensen in dezelfde leeftijdscategorie samen te brengen.

Waar let je op bij leeftijdsverschil

Of dat je nu ouder of jonger bent als je datingcontact, het is handig als je goed uitzoekt hoe het tussen jullie zit. Zo kun je bijvoorbeeld je interesses uitvoerig bespreken om te zien of jullie daar overeenkomsten in hebben. Misschien heeft de ander juist wel interesses die jij niet hebt, maar waar je wel oren naar hebt. Je kunt elkaar ook nieuwe dingen leren. Let er vooral op dat je elkaar bij kunt benen en elkaar niet gaat vervelen.

Wat andere mensen denken

Hier zul je in eerste instantie misschien niet meteen bij stil staan, maar het is vooral als het op afspreken aankomt wel iets om over na te denken. Je kunt wel zeggen dat wat anderen denken niks uitmaakt, maar als het problemen binnen de vrienden, kennissenkring, of nog erger bij familie geeft, dan moet je een sterke band hebben om dit te doorstaan. Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is en gelukkig zijn de meeste mensen tegenwoordig wat opener van geest.

50Liefde.be

Om dit alles grotendeels te vermijden kun jij je aanmelden op 50Liefde.be. Dan weet je in ieder geval zeker dat je met senioren te maken hebt. Hoe groot het leeftijdsverschil is, maakt dan iets minder uit omdat je beiden al een bestaan hebt opgebouwd, al een leven achter de rug hebt en ondertussen genoeg hebt van het alleen zijn en samen weer wilt genieten van het leven.